- Al-Qaida fortsatt en trussel

Svekket, men fortsatt farlige, ifølge en ny FN-rapport.

Al-Qaidas leder Ayman al-Zawahri, som overtok etter Osama bin Laden, sliter med å forene de ulike delene av nettverket. Han skal ikke ha klart å gjenoppbygge organisasjonens sentrale lederskap i Pakistan, ifølge en ny FN-rapport. Foto: AP Photo/SITE Intelligence Group/NTB Scanpix
Al-Qaidas leder Ayman al-Zawahri, som overtok etter Osama bin Laden, sliter med å forene de ulike delene av nettverket. Han skal ikke ha klart å gjenoppbygge organisasjonens sentrale lederskap i Pakistan, ifølge en ny FN-rapport. Foto: AP Photo/SITE Intelligence Group/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP): I rapporten går det fram at al-Qaidas leder Ayman al-Zawahri, som overtok etter Osama bin Laden, sliter med å forene de ulike delene av nettverket. Han skal ikke ha klart å gjenoppbygge organisasjonens sentrale lederskap i Pakistan.

«Al-Qaida og dets tilknyttede grupper er mer forskjellige enn noen gang før, og forenes bare av en løs ideologi og vilje til å bruke terrorvold», heter det i rapporten som er utarbeidet av en gruppe eksperter for FNs sikkerhetsråd.

Den fragmenterte strukturen betyr likevel ikke at nettverket er ufarlig. «Personer og celler tilknyttet al-Qaida fortsetter å fornye seg med hensyn til mål, taktikk og teknologi», skriver forfatterne av rapporten.

I helgen valgte USA å stenge 25 ambassader i muslimske land som følge av en terrortrussel. Ifølge nettavisen The Daily Beast var det avlytting av en telefonkonferanse mellom al-Zawahri og en rekke al-Qaida-tilknyttede grupper som førte til at ambassadene ble stengt. (©NTB)