Al-Qaida-gruppe hevder å stå bak Iran-bombe

11 mennesker drept i bussbomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gruppe med tilknytning til al-Qaida hevder å stå bak bombeangrepet i Iran onsdag som kostet 11 personer livet.

Myndighetene i Iran meldte først at 18 mennesker ble drept da en bombe eksploderte ved siden av en buss i den iranske byen Zahedan onsdag. Senere på dagen ble tallet nedjustert til 11.

- For kort tid siden ringte en gruppe som kaller seg Jundollah inn og sa at den var ansvarlig for angrepet, melder nyhetsbyrået Fars. Jundollah ledes av Abdolmalek Rigi, og er en opprørsgruppe som holder til øst i Iran.

Ifølge nyhetsbyrået IRNA ble bomben gjemt i en bil av «væpnede opprørere og angripere». Den eksploderte idet bussen passerte.

Bussen tilhørte Irans revolusjonsgarde og alle de som ble drept, var medlemmer av garden, ifølge IRNA. Zahedan befinner seg i den sørøstlige delen av Iran.

Ifølge nyhetsbyrået ISNA, som siterer en kommandør i Revolusjonsgarden, er to av angriperne arrestert.

Øyenvitner forteller til IRNA at i tillegg til bilbomben, ble bussen også angrepet av flere motorsyklister som skjøt mot bussen for å få den til å stoppe. Bilbomben ble trolig utløst ved fjernstyring.

Iranske myndigheter har lenge beskyldt Storbritannia og USA for å støtte etniske minoritetsgrupper som opererer i Irans urolige grenseområder.

11 MENNESKER DREPT: Hjelpemannskaper løfter vraket av bussen som ble sprengt av bomber i den iranske byen Zahedan i dag. Foto: Reuters/Scanpix
11 MENNESKER DREPT: Hjelpemannskaper løfter vraket av bussen som ble sprengt av bomber i den iranske byen Zahedan i dag. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

(©NTB)