Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- al-Qaida-gruppe påtar seg ansvaret for angrep i Irak

En gruppe som sier den er en gren av terrornettverket al-Qaida hevder i et opptak at det er den som står bak angrepene på amerikanske styrker i Irak, melder den arabiske TV-kanalen Al Arabiya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I opptaket, sendt på TV-kanalen søndag, sier gruppen det er de og ikke tilhengere av Saddam Hussein, som er ansvarlig for de mange angrepene på okkupasjonsstyrkene i Irak.

- Jeg sverger ved gud at ingen av hans tilhengere utførte hellig-krig-aksjonene. Angrepene er utført av våre jihad-brødre, sier stemmen på opptaket.

I opptaket sier en uidentifisert stemme også at det i løpet av de neste dagene vil finne sted et angrep i Irak, «som fullstendig vil knuse Amerikas rygg».

Det ble ikke sagt om angrepet vil skje i Irak eller et annet sted. Lydbåndopptaket ble sendt sammen med et bilde av en uidentifisert mann med hvitt skjegg og turban.

Stemmen på lydbåndet sier det er Falluja-avdelingen av gruppen som er ansvarlig for angrepene mot okkupasjonsstyrkene de siste ukene, og at de har medlemmer spredt over hele Irak.

1. mai erklærte USA at kamphandlingene i Irak var over. Siden det har 31 amerikanske og britiske soldater blitt drept av fienden. Amerikanske og britiske soldater angripes flere ganger om dagen. (NTB)

SELVMORDSMOMBER: En iransk selvmordsbomber drepte 4 amerikanske soldater 29. mars i år, nord for byen Najaf i Irak.