Al Qaida-gruppe påtar seg ansvaret

Sier de bombet det egyptiske feriemålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En militant gruppe som kobles til al Qaida påtar seg ansvaret for bombene i Sharm el-Sheik.

Gruppen kaller seg Abdullah Azzam-brigaden fra Syria og Egypt, og sier ifølge meldingen at deres «hellige krigere har rammet Ghazala Gardens hotel og markedet i Sharm el-Sheikh.»

Dette skriver de på en islamistisk nettside, ifølge AP:

«Deres brødre, de hellige krigerne til martyr Abdullah Azzam lyktes i å gjennomføre et angrep på korsfarerne, sionistene og det egyptiske regiet i Sharm el-Sheikh. Vi bekrefter at denne operasjonen er et svar på de forbrytelsene som gjøres av internasjonal ondskap, og som spiller blodet til muslimer i Irak, Afghanistan og Tsjetsjenia. Vi erklærer høyt og klart at vi ikke lar oss skremme av piskene til egyptisk torturister og vi vil ikke tolerere overtredelse mot våre brødres land, Sinai.»

Den siste setningen leses som en advarsel til turister som reiser fra Israel til Sinai-halvøya på ferie.

Man vet foreløpig ikke om meldingen er ekte.

Brigaden er oppkalt etter en palestinsk militant som ble regnet for å være en åndelig mentor for Osama bin Laden. Han ble drept i Afghanistan i 1989. Abdullah Azzam-brigaden er en av to islamistiske grupper som påtok seg ansvaret for to bombeangrep på hoteller i Taba og Ras Shitan på Sinaihalvøya, om lag 180 kilometer fra Sharm el-Sheik. 34 mennesker ble drept.

BILBOMBER: Ved Old Market og Na´ama Bay. Al Qaida-gruppe sier de gjorde det. Foto: Scanpix
BILBOMBER: Ved Old Market og Na´ama Bay. Al Qaida-gruppe sier de gjorde det. Foto: Scanpix Vis mer