- Al-Qaida i Danmark

Danmark etterforsker en antatt terror-celle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets etterretningstjeneste i Danmark etterforsker en antatt al-Qaida-celle, bekrefter det danske utenriksdepartementet.

Terrorcellen skal ha tette bånd til Libanon, hvor en høytstående al-Qaida-leder, Ismail Mohammad al-Khatib, ble arrestert for tre uker siden. Han døde av hjertestans under et avhør, men skal ha fortalt at han hadde arbeidet nært sammen med celler i Europa - deriblant i Danmark, Tyskland og Italia.

Formålet med den danske cellen skal ha vært å finansiere terroraksjoner i utlandet.

- Vi har mottatt en anmodning fra libanesiske myndigheter om å etterforske flere personer i Danmark, bekrefter fullmektig Peter Ivertsen i Danmarks utenriksdepartement overfor TV-avisen.

Det libanesiske innenriksdepartementet bekrefter at den avdøde al-Qaida-lederen nevnte Danmark som et land med samarbeidende celler.

Innenriksministeren i Libanon, Elias al-Murr, har kalt det avdekkede nettverket «det farligste og best organiserte Libanon noensinne har sett».

(NTB)

DØD: Det skal være den angivelige al-Qaida-toppen i Libanon, Ismail Mohammad al-Khatib, som satte terror-jegerne på sporet av en celle i Danmark. al-Khatib døde av hjerteinfarkt 27. september, og under begravelsen to dager senere ble det ropt ut anti-amerikanske og anti-israelske slagord.