Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al Qaida-knyttede Syria-krigere halshugget feil person

Nå beklager islamistgruppen.

FEIL PERSON: Her vises det avhugde hodet fram som trofé - men islamistene halshugde feil person. Foto: ISIL
FEIL PERSON: Her vises det avhugde hodet fram som trofé - men islamistene halshugde feil person. Foto: ISIL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Militante islamister tilknyttet al-Qaida ber om forståelse og tilgivelse etter at de halshugde feil person, melder Daily Telegraph.

Mannen som de trodde kjempet for en av militsene som støtter Syrias president Bashar al-Assads, skal ha vært Mohammed Fares, en framtredende kommandant i islamistgruppa Ahrar al-Sham.

Viste fram hodet Det skal ha vært medlemmer av al-Qaida-tilknyttede ISIL (Islamic State of Iraq and the Levant) og al-Sham som halshugde Fares ved en feiltakelse. I en video som har blitt lagt ut på nettet blir hodet hans vist fram til en folkemengde i Aleppo.

Overfor Daily Telegraph bekrefter ISIL-talsmannen Omar al-Qahtani at det var hodet til Fares som ble vist fram, og at det var en feil.

Dagbladet har også sett en video av Fares i live, som er slående likt hodet som blir vist fram.

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights hevder at ISIL skal ha misforstått kommentarer Fares hadde kommet med om profeten Muhammeds utvalgte imamer.

Ny kamp om Aleppo Jihadist-gruppene som kjemper i Syria ber om forsterkninger i forbindelse med en ventet kamp om byen Aleppo, som opprørerne i landet har hatt kontroll på siden midten av 2012, melder The Guardian.

Det har allerede vært noen sammenstøt i byen, men det er ventet at Assads styrker vil gjennomføre det største angrepet på 16 måneder for å få tilbake kontrollen. Det første store slaget vil trolig stå om en militærbase kjent som Base 80. Dersom Assads styrker klarer å overta kontrollen over den, kan dette true opprørernes forsyningslinjer til Tyrkia.

Ifølge The Guardian skal ISIL og den andre store jihadistgruppen, Jabhat al-Nusra, ha alliert seg med de øvrige opposisjonsgruppene for å kjempe mot regjeringsstyrkene.

DREPT: Den islamistiske kommandanten Mohammed Fares (t.v) ble halshugd av sine egne i Syria. Foto: Ahrar al-Sham
DREPT: Den islamistiske kommandanten Mohammed Fares (t.v) ble halshugd av sine egne i Syria. Foto: Ahrar al-Sham Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media