- Al-Qaida-leder drept i Saudi-Arabia

En av al-Qaidas øverste åndelige veiledere i Saudi-Arabia skal være blant de to ettersøkte islamistene som onsdag ble drept under en skuddveksling med sikkerhetsstyrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Abdullah al-Roshood ble drept av sikkerhetsstyrker onsdag i det østlige Riyadh, sier en kilde, som mener hans død vil være et hardt slag for al-Qaidas ideologiske hierarki i kongedømmet.

Også én politimann ble drept under onsdagens sammenstøt.

Politiet beskriver den drepte mannen som en av Saudi-Arabias farligste islamister. Abdullah al-Roshood var et av de øverste navnene på myndighetenes liste over muslimske ekstremister.

Sprengstoff og våpen

Skyteepisoden oppsto etter at politiet hadde oppdaget et hus som ble brukt av de fem ettersøkte islamistene som var involvert i hendelsen. Mennene ble fulgt da de forlot huset i tre biler, og de ble observert mens de fraktet store mengder våpen og ammunisjon ut av bygningen, opplyser politiet. To av bilene er ødelagt, mens politiet fortsatt er på jakt etter den siste bilen.

- Al-Roshood satt i en av bilene, som var fullpakket med sprengstoff, og han hadde på seg et belte med sprengstoff da han ble skutt, sier en polititjenestemann.

To sivile og tre sikkerhetstjenestemenn ble såret, en av dem alvorlig, under skytingen, ifølge politimannen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer