Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida-leder i Nord-Kaukasus drept i spesialoperasjon

Abdulla Kurd drept av russiske sikkerhetsstyrker.

DREPT: Russiske sikkerhetsstyrker skal ha drept Al-Qaida-lederen Abdulla Kurd i en spesialoperasjon i Tsjetsjenia. Tyrkeren skal ha vært en såkalt utsending til Nord-Kaukasus. Foto: Den nasjonale antiterrorkomiteen i Russland
DREPT: Russiske sikkerhetsstyrker skal ha drept Al-Qaida-lederen Abdulla Kurd i en spesialoperasjon i Tsjetsjenia. Tyrkeren skal ha vært en såkalt utsending til Nord-Kaukasus. Foto: Den nasjonale antiterrorkomiteen i Russland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russiske sikkerhetsstyrker skal ha drept Al-Qaida-lederen Abdulla Kurd i en spesialoperasjon i Tsjetsjenia. Tyrkeren skal ha vært en såkalt utsending til Nord-Kaukasus, ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Russlands nasjonale antiterrorkomite mener Kurd kjempet sammen med tsjetsjenske opprørere i en av flere Al-Qaida-enheter ledet av de arabiske kommandørene Ibn ul-Khattab, Abu al-Walid og Abu Hafs, som alle har blitt drept av russiske sikkerhetsstyrker, ifølge CNN.

Abdulla Kurd, også kjent som Doger Sevdet, skal ha vært Al-Qaidas toppmann i Nord-Kaukauss, og skal ha overtatt kontroll over internasjonale transaksjoner til terroristgruppen etter at saudiske Yusef Muhammed al Emirat ble drept av russiske sikkerhetsstyrker i en operasjon forrige måned.

Kurd har sammen med den mer kjente terroristen Doku Umarov organisert de fleste terrorangrepene ved bruk av selvmordsbombere i Russland.

Umarov har påtatt seg ansvaret for alle de store terrorangrepene i Russland de siste åra, blant annet angrepet mot Domodedovo-flyplassen som i januar drepte 37 personer og selvmordsbombingen av t-banen i Moskva i mars i fjor da 40 personer ble drept.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media