Al-Qaida-leder med nye trusler mot USA

Den terrorettersøkte jordaneren Abu Mussab al-Zarqawi, som regnes for å være Osama bin Ladens høyre hånd, kommer i et lydopptak med nye trusler mot amerikanske styrker i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opptaket, som ble lagt ut på en islamistisk internettside mandag, skal være gjort på hemmelig sted i Irak.

Zarqawi truer med nye aksjoner mot den amerikanske okkupasjonshæren i Irak, og påtar seg samtidig skylden for en rekke tidligere angrep.

- Våre heroiske mujahedin-krigere har alt drept over 200 soldater fra korsfarernes koalisjon, sier Zarqawi.

- Det siste angrepet, som vil bli etterfulgt av flere, var rettet mot Mossad i Jabal Lubnan-hotellet, sier Zarqawi med henvisning til den israelske etterretningsorganisasjonen.

29 mennesker ble drept da en kraftig bilbombe eksploderte utenfor Bagdad-hotellet Mount Lebanon 17. mars.

Zarqawi, som også tidligere er kommet med lignende trusler i lydbåndopptak, har stått på USAs liste over ettersøkte medlemmer av terrornettverket al-Qaida siden drapet på diplomaten Lawrence Foley i Amman i 2002.

Jordaneren er dømt til døden i hjemlandet, regnes som sprengstoffekspert og holdt tidligere til i Afghanistan sammen med bin Laden.

Ifølge amerikansk etterretning skal han nå befinne seg i Irak, der han blant annet anklages for å ha stått bak bombingen av FN-hovedkvarteret i Bagdad og Imam Ali-moskéen i Najaf i august i fjor. De to bombene kostet over 100 mennesker livet.

Det angivelige motivet bak aksjonen i Najaf, der storayatolla Mohammed Baqer al-Hakim var blant ofrene, var å oppildne Iraks sjiamuslimske flertall til opprør mot okkupasjonsmakten.