DREPT:  Al-Qaida-lederen Nasser al-Wuhayshi er bekreftet drept i Jemen etter et amerikansk droneangrep. Foto: AFP / NTB Scanpix
DREPT: Al-Qaida-lederen Nasser al-Wuhayshi er bekreftet drept i Jemen etter et amerikansk droneangrep. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

Al-Qaida-leder Nasser al-Wuhaysi drept i Jemen

I et amerikansk droneangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: al-Qaida bekrefter tirsdag formiddag at Nasser al-Wuhaysi ble drept i droneangrepet.

Lederen av al-Qaida på den arabiske halvøy (AQAP), Nasser al-Wuhayshi, er drept i et amerikansk droneangrep i Jemen, melder CNN.

Den amerikanske TV-kanalen siterer to sikkerhetskilder i Jemen, som opplyser at droneangrepet fant sted i Hadramout-regionen øst i Jemen sist fredag. Amerikanske myndigheter har ikke kommentert opplysningene.

Flere tilhengere har de siste dagene hyllet AQAP-lederen i sosiale medier på en måte som kan tyde på at han er død.

- Nasser al-Wuhayshi, måtte Gud ta imot ham, skriver en AQAP-tilhenger på Twitter.

Wuhayshi ble født sør i Jemen og reiste i 1998 til Afghanistan der han sluttet seg til al-Qaida og ble en av Osama bin Ladens nærmeste.

De to skilte lag da al-Qaida ble spredt for alle vinder etter terrorangrepene mot USA i september 2001.

Wuhayshi fant etter hvert veien tilbake til Jemen, der han satt fengslet i flere år. Etter at han greide å rømme fra fengselet ble han i 2009 utpekt til leder av AQAP. Han skal ha hatt tett kontakt med bin Ladens arvtaker Atman al-Zawahiri.

AQAP har stått bak en rekke angrep og terroraksjoner de siste årene, både i Jemen og andre land.

De to brødrene som sto bak terrorangrepet mot tidsskriftet Charlie Hebdo i Paris i januar, hevdet å tilhøre AQAP, noe en kunngjøring fra en av gruppens ledere også tydet på at de gjorde.

(NTB)