Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

USAs ambassade til Jerusalem

Al-Qaida-leder oppfordrer til angrep mot USA etter ambassadeflyttingen

Al-Qaidas leder Ayman al-Zawahri oppfordrer til hellig krig mot USA på grunn av landets beslutning om å flytte sin ambassade til Jerusalem.

ADVARER: Al-Qaida-leder Ayman al-Zawahari ber sine tilhengere angripe USA på grunn av dagens ambassadeflytting. Bildet er fra 2006. Foto: NTB / Scanpix
ADVARER: Al-Qaida-leder Ayman al-Zawahari ber sine tilhengere angripe USA på grunn av dagens ambassadeflytting. Bildet er fra 2006. Foto: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zawahri sa søndag at USAs beslutning var bevis på at forhandlingene og fredeliggjøringen hadde sviktet palestinerne, og oppfordrer muslimer til å utføre jihad mot USA.

I en fem minutter lang video med tittelen «Tel Aviv er også et land med muslimer» oppfordret han sine tilhengere til å finne fram våpnene etter at USAs ambassade i Jerusalem er åpnet.

Mandag markerer Israel at det er 70 år siden daværende statsminister David Ben-Gurion erklærte landet som en egen stat. Samme dag vil USA flytte sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!