OPPFORDRER TIL ANGREP: Al-Qaidas amerikanske talsmann Adam Gadahn oppfordrer igjen muslimer i Vesten til å angripe mål i vestlige stater. Foto: SCANPIX
OPPFORDRER TIL ANGREP: Al-Qaidas amerikanske talsmann Adam Gadahn oppfordrer igjen muslimer i Vesten til å angripe mål i vestlige stater. Foto: SCANPIXVis mer

Al-Qaida-leder oppfordrer til angrep mot Vesten

Al-Qaidas amerikanske talsmann Adam Gadahn oppfordrer muslimer i Vesten til å angripe mål i vestlige stater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Al-Qaidas amerikanske talsmann Adam Gadahn oppfordrer igjen muslimer i Vesten til å angripe mål i vestlige stater.

- Til mine muslimske brødre i statene i den sionistiske korsfarerkoalisjonen, vit at hellig krig er deres plikt, sa Gadahn på en video som ble kjent i går kveld, skriver NTB.

Angripe de vantro Han henvendte seg til muslimer «som lever i elendige forsteder i Paris, London eller Detroit, eller som reiser til Amerika eller Europa for å studere eller tjene sitt daglige brød på gatene».

- Nå har dere muligheten til å angripe lederne for de vantro på deres egen jord, så lenge det ikke er noe bånd mellom deg og dem, fortsetter ham i den 48 minutts lange videoen som er produsert av Al-Sahab, en propagandaorganisasjon for Al-Qaida.

Han oppfordret dem til å «utføre heroiske operasjoner som angrepet på det amerikanske konsulatet i Peshawar og den danske ambassaden i Islamabad».

Gadahn snakket på arabisk i videoen, og kritiserte også forsøk fra moderate muslimske lederes forsøk på å undertrykke «jihadistisk oppvåkning», melder Assosiated Press.

Videoen ble gjort tilgjengelig av SITE Intelligence Group, som er en amerikansk organisasjon som overvåker ekstremistaktivitet.

Født i USA Gadahn ble født i 1978 i California og har dukket opp på flere al-Qaida-videoer.

Han har vært ettersøk av FBI siden 2004.

Samme dag dukket en annen al-Qaida-aktivist med amerikansk bakgrunn opp på en annen video.

Den 39 år gamle Anwar al-Awlaki, som trolig befinner seg i et avsidesliggende område i Jemen, ble født i New Mexico og ble kjent i fjor på grunn av sine forbindelser til en amerikansk major som skjøt 13 mennesker i USA og den nigerianske studenten som prøvde å sprenge et fly ved Detroit.