- Al-Qaida-ledere var i Bagdad

Ledere i al-Qaida-nettverket har oppholdt seg i Bagdad nylig, hevder USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene som amerikanske myndigheter sier de har, viser at kontakten mellom al-Qaida og Irak går ti år tilbake i tid.

- Øvelser med kjemiske våpen kan ha vært del av samarbeidet, sa Rumsfeld torsdag i Pentagon.

Rumsfeld opplyste ikke når al-Qaida-lederne skulle ha vært i Bagdad. Orienteringen til forsvarsministeren kan ha til hensikt å dempe motforestillinger hos demokrater og utenlandske allierte som ikke er overbeviste om at Irak er et legitimt mål i kampen mot internasjonal terrorisme.

- Vi har solid dokumentasjon på at al-Qaida-medlemmer har vært i Irak, noen av dem i Bagdad. Vi har det vi anser som svært troverdige beskrivelser av kontakter på høyt nivå som går ti år tilbake i tid, sa Rumsfeld. Kontakten er blitt hyppigere siden 1998, sa han.

- Vi har fått det vi mener er troverdig informasjon om at Irak og al-Qaida har drøftet muligheter for tilfluktssteder i Irak og gjensidig ikke-angrepspakt. Vi har det vi mener er troverdig bevis på at al-Qaida-ledere søkte kontakt med Irak, som kunne hjelpe dem med å få tak i masseødeleggelsesvåpen, sa den amerikanske forsvarsministeren.

(NTB)