Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida markerte 11. september

I en ny video, ifølge organisasjon som overvåker terrornettverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al-Qaida markerer at det er gått sju år siden 11. september-angrepene i en ny video, ifølge en amerikansk organisasjon som overvåker terrornettverket.

Videoen skal være en og en halv time lang, og inneholde opptak av al-Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri som oppfordrer muslimer til å følge påbudet om jihad.

Begrepet jihad har flere betydninger, men al-Qaidas ledere er hellig overbevist om at den rette tolkningen er væpnet kamp mot arabiske regjeringer, Israel og Vesten.

Det er uklart hvorfor opptaket ikke er blitt kjent i vestlige medier før en uke etter 11. september.

Al-Qaida har tidligere varslet at de ville komme med en jubileumsvideo «som vil gjøre seerne lykkelige».

Ifølge den amerikanske organisasjonen SITE har al-Qaida også kommet med et nytt lydopptak hvor al-Zawahri snakker om steinraset som krevde over 100 menneskeliv i den egyptiske hovedstaden Kairo tidligere denne måneden.

Al-Zawahri hevder ulykken i en fattig bydel er et resultat av korrupsjon i den egyptiske regjeringen, som han mener er støttet av «korsfarere og sionister» - et uttrykk som trolig refererer til USA og Israel.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!