al-Qaida-medlem tatt i Tyskland

En snaut 40 år gammel mann som er mistenkt for å tilhøre terroristorganisasjone al-Qaida ble natt til søndag arrestert i Tyskland. Ifølge politiet er mannen italiensk statsborger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politifolk fattet mistanke til mannen, etter at han lørdag sjekket inn på et hotell i byen Mönchengladbach, nær Tysklands grense mot Nederland. Da hadde politiet allerede fått tips om at det oppholdt seg folk med tilknytning til al-Qaida på hotellet.

Denne organisasjonen, som ledes av den beryktede Osama bin Laden, sto trolig bak terrorangrepene mot New York og Washington 11. september. Det var søndag morgen uklart om det var funnet flere mistenkelige personer i Mönchengladbach.

Mannen som ble arrestert, skal ikke ha vært bevæpnet, men han hadde ifølge politiet en påfallende stor pengesum i kontanter på seg da han ble pågrepet. -Han gjorde ingen motstand, sa det lokale politiets operative leder Jürgen Möller ifølge nyhetsbyr ået DPA.

Det har lenge vært kjent at al-Qaida hadde atskillige tilhengere i muslimske miljøer i Tyskland. Få dager etter terrorangrepene gjennomførte tysk politi omfattende razziaer mot slike miljøer i Hamburg-bydelen Harburg.

NTB-DPA

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer