- Al-Qaida-medlemmer flyktet til Bangladesh

Medlemmer av al-Qaida flyktet til Bangladesh etter at Taliban-regimet falt i Afghanistan, skriver det amerikanske nyhetsmagasinet Time.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et skip skal ha fraktet 150 Taliban-tilhengere og medlemmer av Osama bin Ladens nettverk til havnebyen Chittagong i fjor høst. Om bord på båten var også store mengder våpen og ammunisjon, skriver Time.

Regjeringen i Bangladesh tilbakeviser påstandene og kaller dem grunnløse. Landets største muslimske parti, Jamaat-e-Islami, mener det dreier seg om et forsøk på å sverte Bangladesh som et fundamentalistisk land.

Time bruker anonyme kilder fra Bangladeshs etterretningsvesen, men historien får ingen støtte fra USAs ambassadør i Bangladesh:

- Ambassaden har ikke informasjon som kan bekrefte historien, sier ambassadør Mary Ann Peters.

Noen av de militante flyktningene skal senere ha blitt overført til Kashmir, hvor det foregår en blodig kamp mellom muslimske separatister og indiske regjeringsstyrker.

- De mange al-Qaida-medlemmene som kom til Bangladesh, er med på å øke bekymringen for at Bangladesh kan bli en ny farlig front i USAs krig mot terror, skriver magasinet.

Osama bin Ladens høyre hånd, egyptiske Ayman al-Zawahiri, skal ha vært blant dem som skjulte seg i landet i månedsvis etter at skipet kom.

(NTB-Reuters)