Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida-mistenkt sprengte seg selv i lufta

Saudi-Arabias mest ettersøkte islamistiske aktivist sprengte seg i lufta torsdag da han var nær ved å bli pågrepet av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Turki Nasser al-Dandani sto øverst på lista over 19 ettersøkte personer, mistenkt for å være hjernen bak to terrorangrep i Saudi-Arabias hovedstad Riyadh i mai, der 35 mennesker ble drept.

Ifølge BBC var Dandani også en nøkkelperson i terrornettverket al-Qaida. Etter angrepene i Riyadh har saudiarabiske myndigheter slått hardt ned på mistenkte terrorister og al-Qaida-medlemmer.

En talsmann for det saudiarabiske innenriksdepartementet sier til nyhetsbyrået Reuters at Dandani døde torsdag morgen i den nordlige Jouf-provinsen.

- Jeg kan bekrefte at han sprengte seg selv, sa tjenestemannen torsdag.

Ifølge et arabisk fjernsynsselskap sprengte Dandani seg med en håndgranat da sikkerhetsstyrkene omringet huset han befant seg i. Også to andre mistenkte aktivister omkom, mens en fjerde aktivist ble såret.

(NTB)

BOMBET: Ruinene etter bombeaksjonen i Riyadh 13. mai i år.Terroristene slo til bare timer før USAs utenriksminister Colin Powell kom på besøk.