Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida-mistenkte arrestert med store mengder sprengstoff

Pågrepet av spansk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av de tre mennene som ble pågrepet av spansk politi tidligere i uken mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon i Europa, er blitt fengslet.

To tsjetsjenere og en tyrker ble torsdag pågrepet i havnebyen Cádiz sør i Spania og i Ciudad Real sør for hovedstaden Madrid. De tre skal være knyttet til terrornettverket al-Qaida, ifølge spansk politi.

Den tyrkiske statsborgeren er nå blitt fengslet for forholdet etter at det ble funnet store mengder eksplosiver i leiligheten hans, melder BBC.

De to tsjetsjenerne blir sittende i varetekt mens politiet fortsetter etterforskningen.

Arrestasjonene er en del av en av de største internasjonale operasjonene mot Al-Qaida til dags dato, opplyser spanske tjenestemenn. Spanias innenriksminister Jorge Fernández Díaz sa torsdag at det finnes klare indikasjoner på at de som er pågrepet, kan ha planlagt et angrep i Spania eller Europa.

Eksplosivene som ble funnet i den tyrkiske mannens leilighet er blitt sendt til testing, men skal ha vært nok til å sprenge en buss, ifølge innenriksministeren.

Mannen avviser all kjennskap til eksplosivene.

Han har fortalt at han ble kjent med de to tsjetsjenerne i Tyrkia, og at de hadde dratt til Spania for å søke asyl.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media