Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida-mistenkte avhøres

De amerikanske okkupasjonsstyrkene avhører over 70 personer som de mistenker for å sympatisere med Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Foreløpig tyder alt på at alle de 74 er al-Qaida-sympatisører. Vi forsøker nå å avklare det i avhør, sier en amerikansk militær talsmann til nyhetsbyrået Reuters i dag.

De mistenkte ble ifølge hæren tatt til fange i et raid nær den nordirakiske byen Kirkuk torsdag. Talsmannen ville ikke si om de var irakere

Når han ble spurt om hvorvidt de anholdte personene aktivt hadde planlagt angrep på de amerikanske styrkene, eller kun sympatiserte med bin Ladens antiamerikanske ideologi, svarte talsmannen:

- En al-Qaida-sympatisør er en person som kan gjøre koalisjonen, altså okkupasjonsstyrkene, og Irak skade, eller rettere sagt skade hele verden.

Før den USA-ledete invasjonen av Irak, anklaget USAs president George W. Bush den irakiske presidenten Saddam Hussein for å støtte terror og for å ha forbindelser til al-Qaida. Saddam Hussein avviste dette og USA har ikke funnet beviser for anklagene.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media