Al-Qaida oppfordrer til individuell jihad

100 minutters video skal ha blitt spilt inn etter Osama bin Ladens død.

VARSLER HEVN: Al-Qaida nestleder Ayman al-Zawahiri oppfordrer til individuell jihad i en video som skal ha blitt spilt inn etter Osama bin Ladens død. Foto: AFP/SITE INTELLIGENCE GROUP/HO/FILES
VARSLER HEVN: Al-Qaida nestleder Ayman al-Zawahiri oppfordrer til individuell jihad i en video som skal ha blitt spilt inn etter Osama bin Ladens død. Foto: AFP/SITE INTELLIGENCE GROUP/HO/FILES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Blant talerne er Ayman al-Zawahiri, som er kjent for å være den neste i rekken etter avdøde Osama bin Laden. Også USA-fødte Adam Gadahn opptrer på videoen. Han sier at muslimer som bor i Vesten er «perfekt plassert for å spille en viktig og avgjørende del i jihad mot sionister og korsfarere», ifølge det amerikanske overvåkingsbyrået SITE.

Videoen ble lagt ut på et internettforum torsdag og åpner med gamle bilder av Osama bin Laden sittende ved siden av al-Zawahiri mens han kritiserer den vestlige okkupasjonen av muslimsk land.

Al-Qaida lederen ble likvidert av amerikanske spesialsoldater 2. mai, og terrororganisasjonen har senere sagt at de skal hevne angrepet. Ifølge SITE er det flere ting som tyder på at videoen ble spilt inn etter bin Ladens død. (NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer