Al-Qaida på svenske Spray

Bin Laden-talsmann sporet til svensk nettside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En nettside som skal ha inneholdt talene til Osama bin Ladens angivelige talsmann Abu Ghaith, ble sporet til en av Spray Networks internettservere i Stockholm. Spray Network, som er et underselskap av Lycos Europe, stengte nettsiden i dag etter at de ble gjort oppmerksomme på innholdet.

- Vi har en klar regel på at innhold som på noen som helst måte oppfordrer til, eller inspirerer til kriminelle handlinger eller vold, umiddelbart fjernes, sier Spray-talsmann Fredrik Skärheden til nyhetsbyrået AP.

Nettsiden, som lå på adressen www.members.lycos.co.uk/abugaith1, inneholdt flere lydfiler med taler og prekener av Abu Ghaith på arabisk. Det skal også ha vært flere voldelige og blodige bilder. Siden er nå stengt.

I følge nyhetsbyrået AP var det Middle Easte Media Research Institute (MEMRI) som fikk sporet hjemmesiden til den svenske serveren.

En av talene på sida oppfordret muslimer til å gi sine liv i kampen mot USA. En preken hyller bin-Laden og hellige krigere som ofrer deres liv for Allah.

- Hvem som helst kan opprette en gratis hjemmeside på Lycos sine servere, sier Skärheden til AP, og sier at mange av Lycos-brukernes hjemmesider fysisk havner på Sprays servere i Stockholm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer