Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida på svenske Spray

Bin Laden-talsmann sporet til svensk nettside.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En nettside som skal ha inneholdt talene til Osama bin Ladens angivelige talsmann Abu Ghaith, ble sporet til en av Spray Networks internettservere i Stockholm. Spray Network, som er et underselskap av Lycos Europe, stengte nettsiden i dag etter at de ble gjort oppmerksomme på innholdet.

- Vi har en klar regel på at innhold som på noen som helst måte oppfordrer til, eller inspirerer til kriminelle handlinger eller vold, umiddelbart fjernes, sier Spray-talsmann Fredrik Skärheden til nyhetsbyrået AP.

Nettsiden, som lå på adressen www.members.lycos.co.uk/abugaith1, inneholdt flere lydfiler med taler og prekener av Abu Ghaith på arabisk. Det skal også ha vært flere voldelige og blodige bilder. Siden er nå stengt.

I følge nyhetsbyrået AP var det Middle Easte Media Research Institute (MEMRI) som fikk sporet hjemmesiden til den svenske serveren.

En av talene på sida oppfordret muslimer til å gi sine liv i kampen mot USA. En preken hyller bin-Laden og hellige krigere som ofrer deres liv for Allah.

- Hvem som helst kan opprette en gratis hjemmeside på Lycos sine servere, sier Skärheden til AP, og sier at mange av Lycos-brukernes hjemmesider fysisk havner på Sprays servere i Stockholm.

PÅ SVENSK: Terrortaler av Osama bin Ladens angivelige talsmann, Sulaiman Abu Ghaith, er sporet til en hjemmeside på en svensk server tilhørende Spray Networks i Sverige.
STENGT: Spray stengte siden umiddelbart da de ble oppmerksomme på innholdet. Serveren inneholder en rekke gratis-nettsider for internettkunder tilhørende Lycos Europe.På bildet sitter Abu Ghaith til venstre for al-Qaida-lederen Osama bin Laden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media