KIDNAPPET: Fem europeere ble i novemeber kidnappet i Mali. Al Qaida hevder de står bak og ber nå frankrikes president Nicolas Sarkozy innfri deres krav, eller blir han ansvarlig for at de blir drept, skal de ha krevet. Det var en svenske, en nederlender og en sørafrikaner med britisk statsborgerskap som ble bortført fra Timbuktu, dagen etter at de to franskmennene ble tatt. En tysker, som var i følge med de tre europeerne, ble drept. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX
KIDNAPPET: Fem europeere ble i novemeber kidnappet i Mali. Al Qaida hevder de står bak og ber nå frankrikes president Nicolas Sarkozy innfri deres krav, eller blir han ansvarlig for at de blir drept, skal de ha krevet. Det var en svenske, en nederlender og en sørafrikaner med britisk statsborgerskap som ble bortført fra Timbuktu, dagen etter at de to franskmennene ble tatt. En tysker, som var i følge med de tre europeerne, ble drept. Foto: AFP PHOTO/SCANPIXVis mer

Al-Qaida sier de kidnappet fem europeere i Mali

Dersom Nicolas Sarkozy ikke innfrir deres krav, blir de drept, hevder de.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en erklæring som påstås å komme fra Al-Qaida i Maghreb (AQIM), påtar gruppa seg ansvaret for kidnappingen av fem europeere i Mali i slutten av november.

I erklæringen vises det til bortføringen av to franskmenn fra Hombori og tre europeere fra Timbuktu, uten at nasjonaliteten til de tre blir nevnt.

Samtidig avviste gruppen at de har noe å gjøre med bortføringen av tre europeere i Algerie som en utbrytergruppe fra AQIM påtok seg i helgen.

I erklæringen som er rettet til Frankrikes president Nicolas Sarkozy, heter det at han har muligheten for å redde livene deres om han innfrir AQIMs krav. Om han ikke gjør det, blir han ansvarlig for at de blir drept.

Det mauritanske nyhetsbyrået ANI offentliggjorde i forrige uke bilder av de to gruppene med kidnappede europeere.

Det var en svenske, en nederlender og en sørafrikaner med britisk statsborgerskap som ble bortført fra Timbuktu, dagen etter at de to franskmennene ble tatt. En tysker, som var i følge med de tre europeerne, ble drept.

(NTB)