- Al-Qaida skulle drepe paven

Al-Qaida-nettverket planla ved to anledninger å likvidere pave Johannes Paul, da han besøkte Filippinene i 1995 og ved et planlagt besøk som ble avlyst i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er den britiske storavisa The Times som skriver dette i dag.

Hjernen bak planene skal ha vært Khalid Mohammed som også var med på å planlegge terrorangrepene i USA 11. september i fjor.

Attentatplanene fra 1995 har vært kjent, men har vært knyttet til en lokal gruppe og ikke til al-Qaida.

Nettverket skal ha brukt flere måneder på å forberede aksjonene, og den første gikk ut på å sprenge en bombe i en park, der paven skulle tale. Bomben gikk imidlertid av ved et uhell i en leilighet som terroristene disponerte i Manila.

Den andre aksjonen måtte avblåses fordi paven avlyste besøket i 1999.

Ifølge Times ble den første bomben laget av Ramzi Yousef, som soner en livstidsdom i USA etter den første aksjonen mot kjellergarasjen i World Trade Center i 1993.

38 år gamle Khalid Mohammed har klart å holde seg i skjul siden terrorangrepene i USA til tross for at USA har utlovet en belønning på 25 millioner dollar for opplysninger som kan føre til at han blir tatt. Mohammed er leder for al-Qaidas militære komité, ifølge den engelske avisa.

(NTB)

TERRORMÅL: Pave Johannes Paul.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer