Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- al-Qaida slåss for Saddam

Irakiske krigsfanger har fortalt britiske militære at al-qaidasoldater slåss for Saddam Husseins styrker ved Basra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er irakiske krigsfanger som hevder at de irakiske styrkene ved Basra er forsterket med al-qaidamenn. Et titalls medlemmer av Osama bin Ladens nettverk oppholder seg i byen Az Zubayr hvor de koordinerer granat- og rakettangrep på invasjonsstyrkene, hevder krigsfangene ifølge Daily Mail.

En britisk militærkilde hevder at opplysningene vekker bekymring hos den britiske hærledelsen

- Informasjonen vi har fått fra krigsfangene tyder på at al-Qaida kan operere i As Zubayr. Det er muligens rundt 12 stykker av dem, og det er åpenbart en kilde til bekymring hos oss.

Kan forklare motstand

Dersom det virkelig stemmer at al-Qaida kriger for Saddam vil det være det første beviset på en direkte kobling mellom Saddams regime og Osama bin Laden. Onsdag sa USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld at koalisjonen har bevis for at al-Qaida-ledere har besøkt Bagdad tidligere.

al-Qaidas tilstedeværelse kan forklare den kraftige motstanden som britiske og amerikanske soldater har møtt sør i Irak. Regionen er tradisjonellt kontrollert av saddamfiendtlige muslimer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling