al-Qaida-soldater sultes ut

Maten begynner å ta slutt for de syv bevæpnede al-Qaida-soldatene som holder stand i et sykehus i Kandahar. USA ønsker å avhøre soldatene, og vokter sykehuset kontinuerlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gruppen av soldater som kjempet for Taliban-regimet er omringet av amerikanske og afghanske styrker i Kandahar. Soldatene vært beleiret i en måned, og har hverken tilgang på mat eller medisiner.

- USA ønsker at vi skal ta de i live. Det ville vært enkelt å få en slutt på det hele nå, men da ville de alle dø, sier kommandant Fazil Bali til AP. Soldatene er omringet av tungt bevæpnede styrker, og fire maskingeværposter holder rommene under konstant oppsikt i tilfelle de skulle prøve å komme seg unna.

Ettersom amerikanerne ønsker å få tatt soldatene i live, forsøker de nå å sulte dem ut. Det er uklart om alle er såret, men de har stadig bedt legene ved sykehuset om medisiner. Det har de ikke fått.

al-Qaida-soldatene har truet med å ta livet av seg og alle andre som forsøker å nærme seg rommene de har oppholdt seg i siden Kandahar falt.

For ti dager siden lyktes det afghanerne å lure to av de da ni soldatene ut. Disse to, som skal være av kinesisk opprinnelse, ble da fraktet til flyplassen i Kandahar hvo r USA har opprettet et midlertidig fengsel for al-Qaida og Talibansympatisører.

Nasjonaliteten til de andre al-Qaida-soldatene er ikke kjent.

Dagbladet.no/AP

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer