- Al Qaida stod bak

Mener mesterhjernen bak det planlagte blodbadet i Storbitannia er nært tilknyttet Bin Laden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politikilder i Storbritannia sier al Qaida står bak terrorplanene som ble avslørt i går.

Opptil 25 britiske soldater med muslimsk bakgrunn var angivelig utpekt som potensielle mål for terrorcellen politiet mener å ha avslørt. Ifølge politiet ville gruppa bringe Baghdads grusomme virkelighet til Storbritannias gater ved å halshugge soldatene for åpent kamera.

En av de 25 muslimske soldatene skal ha vært i akutt fare, mener politiet. Han var gruppas utvalgte til å være det første offeret. Først skulle han tvinges til å be statsminister Tony Blair for sitt liv, for så å få hodet skåret av.

Selve filmen av henrettelsene skulle så postes på internett for å vekke skrekk og avsky i Storbritannia og allierte land.

- Planene skulle utføres av en hensynsløs gjeng som ser på britiske muslimske soldater som tjenestegjør i Irak og Afghanistan som forædere fordi de dreper sine muslimske brødre, sier en høyerestående sikkerhetskilde til Daily Mail.

Ifølge politikilder skal planene ha blitt utformet etter at den ekstremistiske muslimske presten Omar Bakri Mohammed oppfordret til kidnapping av britiske soldater i Irak eller Afghanistan og kalte muslimer som tjenestegjør i koalisjonsstyrkene vantro.

Mesterhjernen bak planene skal være en i al-Qaida-leder Osama Bin Ladens nærmeste krets, opplyser politikilder til Daily Mail.

- De ønsket å skremme britiske muslimer til å gå ut av forsvaret, og også sende statsministerens kontor et klart budskap om hevn for krigføringen i Irak og Afghanistan.

ETTERFORSKER: Kriminaletterforskere fra politiet i Birmingham har blant annet saumfart en nærbutikk i området der ni terrormistenkte ble pågrepet i går. Foto: Scanpix
ETTERFORSKER: Kriminaletterforskere fra politiet i Birmingham har blant annet saumfart en nærbutikk i området der ni terrormistenkte ble pågrepet i går. Foto: Scanpix Vis mer
- Al Qaida stod bak
EKSTREM: Den ekstremec muslimske presten Omar Bakri Mohammed skal ha vært inspirasjonskilde til planene. Han ledet en muslimsk menighet i Tottenham, og er svært omstridt på grunn av sin hyllest til Osama Bin Laden og terror. Han rømte Storbritannia i fjor sommer og holder nå til i Libanon.
STORAKSJON: 250 politifolk, britisk etterretning og overvåkingspersonell har i seks måneder spanet på den angivelige terrorgruppen. De slo til i går fordi de fryktet at utførelsen av terroraksjonen var overhengende nær.