- Al-Qaida stormet inn i bank eid av Shaher Abdulhak, og stjal enorme summer

Slo til mot Martine-siktedes far etter bilbombeangrep.

HERJET: Al Mukalla, som ligger helt sør i Jemen, er en handels- og havneby. Også tidligere har AQAP - al-Qaida på den arabiske halvøy - slått til mot presidentpalasset i byen, og det har bare i år vært en rekke blodige angrep i byen der flere titalls mennesker er drept. Foto: AFP / NTB scanpix
HERJET: Al Mukalla, som ligger helt sør i Jemen, er en handels- og havneby. Også tidligere har AQAP - al-Qaida på den arabiske halvøy - slått til mot presidentpalasset i byen, og det har bare i år vært en rekke blodige angrep i byen der flere titalls mennesker er drept. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet får opplyst at det som lokale myndigheter antar var al-Qaida har slått til mot storbanken International Bank of Yemen i oljebyen Al Mukalla. Banken eies av Shaher Abdulhak.

Bilbombe Først gikk det av to bilbomber i nærheten av presidentpalasset i byen, ifølge lokale medier. Bombeangrepene ble etterfulgt av sammenstøt der flere typer våpen var i bruk. Det er ubekreftede meldinger om at liv gikk tapt i kampene, men ifølge lokale medier ble i hvert fall ti soldater skadd - hvorav fire kritisk - i påfølgende kamper mellom terrorister og sikkerhetsstyrker.
 
Angrepet utløste omfattende uroligheter i byen. Terrorister i to biler åpnet ild mot sikkerhetsvakter, som besvarte ilden midt i sentrale byområder.

Også International Bank of Yemen - som eies av Shaher Abdulhak, far til Farouk Abdulhak som er etterlyst for drapet på norske Martine Vik Magnussen i London i 2008 - ble utsatt for angrep.

Stormet banken Øyenvitner sier at totalt seks al-Qaida-tilknyttede terrorister kjørte i høy fart til banken, i henholdsvis en Toyota Land Cruiser, og to Toyota HiLux pickuper, før de stormet inn i banken og ranet med seg alt de kunne få tak i. Store pengesummer ble stjålet fra banken, sier kilder til Dagbladet.

Al Mukalla, som ligger helt sør i Jemen, er en handels- og havneby. Også tidligere har AQAP - al-Qaida på den arabiske halvøy - slått til mot presidentpalasset i byen, og det har bare i år vært en rekke blodige angrep i byen der flere titalls mennesker er drept.

Al-Qaida på Den arabiske halvøy (AQAP), er al-Qaida-fløyen som norske Anders Dale (35) fra Nesodden har sluttet seg til. Terrorforsker Anders Romarheim har overfor NTB betegnet gruppa som den mest fryktede delen av al-Qaida.

STYRTRIK: Dagbladet får opplyst at det som lokale myndigheter antar var al-Qaida har slått til mot storbanken International Bank of Yemen i oljebyen Al Mukalla. Banken eies av Shaher Abdulhak - faren til Martine-siktede Farouk Abdulhak, og en av Jemens mektigste forretningsmenn. Foto: Privat
STYRTRIK: Dagbladet får opplyst at det som lokale myndigheter antar var al-Qaida har slått til mot storbanken International Bank of Yemen i oljebyen Al Mukalla. Banken eies av Shaher Abdulhak - faren til Martine-siktede Farouk Abdulhak, og en av Jemens mektigste forretningsmenn. Foto: Privat Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer