al-Qaida tatt av FBI i Pakistan

Pakistansk politi har arrestert to personer med tilknytning til al-Qaida i dag. FBI-agenter deltok under aksjonen i Peshawar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De arresterte I boligområdet i Peshawar er fra Algerie. De er nå flyttet til et forhørssenter i Peshawar, sier en talsmann for innenriksdepartementet i Pakistan til nyhetsbyrået AP.

Politiet sier at minst en av dem, Abu Abdullah (35), ser ut til å være et viktig medlem i Osama bin Ladens terrornettverk. Abdullah skal ha hatt ansvaret for islamske skoler øst i Afghanistan i de siste 15 årene.

Ifølge politiet skal han ha flyktet til Pakistan under de amerikanske angrepene. Abdullah er gift med en pakistansk kvinne, og har bodd sammen med hennes familie i Pakistan siden desember.

Svigerfar bekymret

- Min svigersønn var ikke involvert i noe ulovlig i Pakistan, sier Maulana Sufi Hamid Gul (65). Han har bedt om at svigersønnen blir satt fri fordi han bare er en lærer.

Politiet mener Abdullah har gitt husly til en al-Qaida-soldat i Peshawar. Mannen ble arrestert sammen med ham.

- Fire amerikanere og mange politimenn gjennomsøkte huset vårt etter at de arresterte Abdullah og hans arabiske venn, sier Gul til nyhetsbyrået AP. Han legger til at han er svært bekymret for svigersønnens sikkerhet.

Politiet tok med seg dokumenter, 1400 dollar i kontanter og titalls lyd- og videokassetter fra Abdullahs rom.

Flere arrestasjoner

I går ble ni arabere arrestert mistenkt for forbindelse med al-Qaida. Mennene blir nå avhørt av politi og etterretningsoffiserer.

Pakistansk politi og det amerikanske føderale politiet, FBI, arresterte den 28. mars i år en av toppene i al-Qaida, Abu Zubaydah. Han ble tatt i Punjab-provinsen, men er nå i amerikansk varetekt på et hemmelig sted.