Al-Qaida-tilknyttet nordmann knyttes til Bhatti

Dro til Jemen på egenhånd.

-KJENNER HAM:  Arfan Bhatti bekrefter at han vet hvem nordmannen som har vært på terrortrening i Jemen er, men han nekter for at han er en del av hans nettverkt. Foto: John T. Pedersen
-KJENNER HAM: Arfan Bhatti bekrefter at han vet hvem nordmannen som har vært på terrortrening i Jemen er, men han nekter for at han er en del av hans nettverkt. Foto: John T. Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Nordmannen som er trent opp som terrorist av terrornettverket al-Qaida i Jemen, kobles til våpendømte Arfan Bhatti.

Bhatti som i 2008 ble frikjent for terrorplanlegging, men dømt for medvirkning til skadeverk mot synagogen i Oslo i 2006, nekter overfor VG for at han har noe med mannen å gjøre.

- Jeg vet hvem det er, men jeg nekter for at han er en del av min vennekrets, sier 34-åringen.

Nordmannen som det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press først omtalte mandag kveld, er i 30-årene. Han er ifølge VG født i Norge og har norske foreldre. Han konverterte til islam for noen år siden.

Ifølge avisen har Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vært oppmerksom på mannen i lengre tid, men har ikke funnet bevis for straffbare handlinger.

Ifølge VG ble ikke nordmannen rekruttert av noe miljø i Oslo, men han reiste på egen hånd til den arabiske halvøy hvor han oppsøkte konservative islamister som en del av sin radikaliseringsprosess.

Lekkasjene om den terrortrente nordmannen i Jemen kan tyde på at etterretningstjenestene ikke har kontroll over ham, mener terrorekspert og forskningsleder Magnus Ranstorp ved forsvarshøyskolen i Stockholm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer