Al-Qaida-topp arrestert

En av USAs mest ettersøkte, Saif al-Adel, er anholdt på flyplass i Kairo.

ETTERSØKT:  Saif al-Adel er her avbildet av FBI, på en av deres ettersøkte-lister. Al-Adel er mistenkt for å stå bak ambassadebombingene i Tanzania og Kenya i 1998. Foto: Ap
ETTERSØKT: Saif al-Adel er her avbildet av FBI, på en av deres ettersøkte-lister. Al-Adel er mistenkt for å stå bak ambassadebombingene i Tanzania og Kenya i 1998. Foto: ApVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av al-Qaidas ledere, Saif al-Adel, er nå arrestert på flyplassen i Kairo, ifølge egyptiske embetsmenn, melder BBC.

Al-Adel er på USAs liste over mest ettersøkte personer, og finnerlønna for mannen er på hele fem millioner dollar. Mannen ankom Egypts hovedstadsflyplass i dag. Han kom med et fly fra Pakistan, som hadde mellomlanding i Dubai, melder franske AFP.

Flyktet til Iran Egyteren Al-Adels egentlige navn er Muhammad Ibrahim Makkawi. Mens Osama bin Laden levde, var egypteren sikkerhetssjef. Han hadde også ansvaret for organisasjonens militære operasjoner, og USA mener han er ansvarlig for ambassadebombingene i 1998 i Øst-Afrika, skriver BBC.

Da den USA-ledde krigen i Afghanistan startet i 2001, skal Saif al-Adel ha flyktet til Iran sammen med Saad bin Laden, en av sønnene til den avdøde al-Qaida-lederen.

I Iran skal de to ha vært i husarrest, men Iran har aldri bekreftet at de to har vært i landet.