al-Qaida-topp arrestert

En mann mistenkt for å ha planlagt terrorangrepene mot USA 11. september er arrestert i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FBI-agenter arresterte i samarbeid med pakistanske sikkerhetsstyrker i dag en person som ifølge pakistanske regjeringskilder skal være en av al-Qaida-nettverkets ledere, skriver CNN.

Tre menn ble arrestert i Rawalpindi i Pakistan, 15 kilometer sør for Islamabad. En av mennene er pakistansk, de to andre har annen nasjonalitet.

Al-Qaida-mannen Khalid Shaikh Mohammed, som blant annet er mistenkt for å ha planlagt terrorangrepene mot USA 11. september ble arrestert tidlig lørdag morgen, sier en kilde i den pakistanske regjeringen til nyhetsbyrået AP.

37 år gamle Mohammed er ikke formelt siktet for angrepene 11. september, men FBI har tatt ut siktelse mot ham for å ha planlagt et terrorangrep i 1995.

Mohammed er kuwaitisk statsborger, og er onkelen til den terrordømte Ramzi Yousef. Yousef er dømt for medvirkning i terrorangrepet mot World Trade Center i New York i 1993.

Mohammed er en av 22 menn på FBIs liste over terrorettersøkte. Tidligere har USAs regjering utlovet en dusør på 25 millioner dollar for informasjon som førte til Mohammeds arrestasjon.

En av de andre arresterte er identifisert som pakistanske Abdul Qadoos. Qadoos skal ha nære forbindelser til en terrororganisasjon, men overfor AP ville ikke kilden fortelle hvilken organisasjon det skal være snakk om. Men kilden bekreftet at Qadoos skal ha fått militær trening i Afghanistan tidligere.

Den tredje mannen er ikke identifisert, men han skal ikke være pakistansk statsborger.

Blant de andre mennene på FBI-lista er Osama bin Laden og hans høyre hånd Ayman al-Zawahiri.

Les også: Farligere enn bin Laden

ARRESTERT: Khalid Shaikh Mohammed har vært blant USAs 22 mest ettersøkte terrormistenkte. I dag ble han arrestert i Pakistan.