Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida-topp arrestert

Nestkommanderende i al-Qaida i Irak, Hamed al-Saeedi, ble arrestert for noen dager siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Irakisk sikkerhetstjeneste annonserte søndag at Hamed Jumaa Farid al-Saeedi, kjent som Abu Humam og Abu Rana, ble arrestert for et par dager siden, skriver Associated Press (AP).

- Vi annonserer i dag arrestasjonen av den viktigste al-Qaida-lederen etter Abu Ayoub al-Masri. Han er nummer to i organisasjonen, sier talsmann Mouwaffak al-Rubaie til nyhetsbyrået.

Krise i a-Qaida-ledelsen

Abu Ayyub al-Masri etterfulgte nå avdøde leder al-Zarqawi for få måneder siden, og den arresterte al-Saeedi er hans nestkommanderende.

Toppfiguren skal ha gitt politiet informasjon som førte til at 11 toppledere i al-Quaida er arrestert sammen med ni medlemmer lengre nede i organisasjonen. Dette har ført til en alvorlig lederskapskrise i organisasjonen, sier irakiske sikkerhetsmyndigheter.

- Våre styrker har slått dødelig og smertefullt ned på organisasjonen, uttaler al-Rubaie.

De andre arresterte toppenes navn er ikke publisert av sikkerhetsgrunner.

Al-Saeedi skal ha hatt kontrollen over dødsskvadroner og beordret mord, bombinger, kidnappinger og angrep på irakisk politi og militære mål.

TATT: Irakiske myndigheter viste i dag frem dette bilde av den pågrepne Hamed Jumaa Farid al-Saeedi, kjent som Abu Humam og Abu Rana.