KUNAR-PROVINSEN: Ifølge kilder i NATO skal nestleder i Al-Qaida i Afghanistan ha blitt drept av NATO's ISAF-styrker i Kunar-provinsen i Afghanistan. Dette bildet viser en afghanske soldat som er ansatt av den amerikanske stabiliseringsstyrken PRT Asadabad. Fra et vakttårn kontrollert av amerikanske ISAF-styrker i Kunar-provinse, holder han utkikk over dalen. 
Foto: Tore Gjerstad/Dagbladet
KUNAR-PROVINSEN: Ifølge kilder i NATO skal nestleder i Al-Qaida i Afghanistan ha blitt drept av NATO's ISAF-styrker i Kunar-provinsen i Afghanistan. Dette bildet viser en afghanske soldat som er ansatt av den amerikanske stabiliseringsstyrken PRT Asadabad. Fra et vakttårn kontrollert av amerikanske ISAF-styrker i Kunar-provinse, holder han utkikk over dalen. Foto: Tore Gjerstad/DagbladetVis mer

- Al-Qaida-topp drept i Afghanistan

NATO-ledede styrker i Afghanistan sier de har drept al-Qaidas nestleder i Afghanistan, Abdul Ghani.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en uttalelse fra den NATO-ledede ISAF-styrken tirsdag heter det at Ghani ble drept i et luftangrep i Kunar-regionen, på grensen mot Pakistan, 13. april.

Abu Hafs al-Najdi, også kjent som Abdul Ghani, var sammen med flere andre al-Qaida-medlemmer da han ble angrepet.

- Abdul Ghani var ansvarlig for koordineringen av en rekke omfattende angrep. Den dagen han ble drept, hadde han angivelig gitt orde om selvmordsangrepet som drepte klanlederen Malik Zarin og ni andre klanmedlemmer, står det i uttalelsen fra ISAF.

Ghani var al-Qaidas operative leder i Kunar-regionen, og grunnla blant annet en rekke treningsleire for opprørssoldater.

(NTB)