Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida-topp drept i Syria

Al-Qaidas fløy i Nord-Afrika bekrefter opplysningen om at Nusrafrontens talsmann, Abu Firas al-Suri, ble drept i et amerikansk luftangrep i Syria.

DREPT: Abu Firas al-Suri, en høytstående leder i ekstremistgruppen Nusrafronten, ble søndag drept i et luftangrep i Syria. Foto: Reuters / NTB scanpix
DREPT: Abu Firas al-Suri, en høytstående leder i ekstremistgruppen Nusrafronten, ble søndag drept i et luftangrep i Syria. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suri var blant rundt 20 jihadister som mistet livet i søndagens luftangrep, som var rettet mot flere mål i en landsby nær Idlib. USA har bekreftet at de gjennomførte angrepene, men først nå kommer bekreftelsen på at Abu Firas al-Suri ble drept.

AQIM publiserte tirsdag kveld en uttalelse der gruppen hyller Suri og opplyser at han ble drept i det amerikanske luftangrepet.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights var Suri i møte med andre jihadisttopper da angrepene fant sted. Også Suris sønn og en rekke andre islamister fra Nusrafronten og Jund al-Aqsa ble drept.

Nusrafronten regnes som al-Qaidas fløy i Syria. Gruppen er i likhet med IS ikke omfattet av den midlertidige våpenhvilen i det krigsherjede landet.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram