Al-Qaida truer London med blodbad

Ny video offentliggjort i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I videoen som ble kjent torsdag, sier al-Qaida-toppen Ayman al-Zawahri at det vil bli flere ødeleggelser i London. Han sier at statsminister Tony Blair må bære skylda for det som kommer til å skje, melder AP.

- Blair har brakt dere ødeleggelse i London, og han kommer med mer av det, hvis Gud vil, sier al-Zawahri i videoen som er blitt sendt på den arabiske tv-kanalen al Jazeera.

All skyld på Blair

I angrep mot t-banen i London for fire uker siden ble 56 mennesker drept av bomber. I opptaket legger al-Qaida-lederen skylda på den britiske statsministeren for at de 56 ble drept.

To uker etter terrorangrepet slo terroristene til igjen, men klarte ikke å utløse bombene, og ingen ble drept. Både i forrige uke og på mandag var politiet forberedt på nye angrep, og torsdag fylte politiet nok en gang gatene for å forhindre et mistenkt angrep i å bli gjennomført.

Tony Blair vil ikke kommentere videoen.

I videoen står den egyptiske legen i hvite klær med svart hodeplagg og briller. Bak ham vises det som ser ut som en teltduk. En kalasjnikov er støttet opp mot teltveggen. Harmdirrende retter al-Zawahri bokstavelig talt pekefingeren mot seerne mens han truer britene med flere angrep.

Tilbyr våpenhvile

TRUER VESTEN: Ayman al-Zawahri er Osama bin Ladens nestkommanderende. I dag sendte tv-kanalen al Jazeera nye trussel-opptak med al-Zawahri. Foto: SCANPIX
TRUER VESTEN: Ayman al-Zawahri er Osama bin Ladens nestkommanderende. I dag sendte tv-kanalen al Jazeera nye trussel-opptak med al-Zawahri. Foto: SCANPIX Vis mer

I videoen snakker han også til innbyggerne i andre land som har bidratt til USAs militære operasjoner.

- Når det gjelder nasjonene i korsfarer-alliansen, har vi tilbudt dere våpenhvile hvis dere forlater Islams land, sier al-Zawahri.

- Har ikke sjeik Osama bin Laden sagt at dere ikke kan drømme om trygg før det er trygghet i Palestina og før alle de gudløse styrkene er trukket ut av Muhammeds land? I stedet har dere utgytt blod som elver i våre land og vi eksploderte som vulkaner av vrede i deres land.

Al- Zawahri snakket direkte til britene og tolkes som om han også gjorde konkrete referanser til bombene i Madrid.

Må trekke seg ut

- Vår beskjed er tydelig: Dere er ikke sikre før dere trekker dere ut av vårt land, slutter å stjele vår olje og slutter å støtte korrupte ledere.

Det siste kan være en referanse til situasjonen i Saudi-Arabia, der kong Fahd nylig døde og broren hans overtok. Begge kongene samarbeider nært med USA om olje.

Til USA sier han at landet kan vente seg stadig større tap.

- Hvis dere fortsetter med den samme aggressiviteten overfor muslimer, så vil dere med Guds hjelp se noe som får dere til å glemme Vietnam og Afghanistan.

Al-Qaida-toppen sier at blodsutgytelsen 11. september og i Afghanistan og Irak bare er begynnelsen på det som kommer hvis ikke USA trekker seg ut.

  • Se video hos CNN (lenke i høyremargen).