Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida truer Norge

Muslimer oppfordres til å angripe Norge, Danmark og Frankrike i ny al-Qaida-video på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) I videoen oppfordres muslimer til å angripe Norge, Danmark og Frankrike som hevn for publiseringen av Muhammed-karikaturene, skriver nyhetsbyrået AFP.

PST vurderer

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) går nå gjennom den nye al-Qaida-videoen.

- Vi vil vurdere den i lys av trusselbildet for å se om den har noen innvirkning, sier informasjonsrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet.no

- Muslimer, hevn profeten deres, vi ønsker dypt og inderlig at den lille staten Danmark, Norge og Frankrike skal rammes hardt og bli ødelagt, sier libyeren Mohammed Hassan på videoen.. I juli rømte Hassan fra den amerikanske Bagram-basen i Afghanistan.

- Hav av blod

- Ødelegg bygningene deres, få jorda til å riste og gjør dem om til et hav av blod, sa Hassan. Han var militærkledt og bar en svart turban. I hendene holdt han et automatgevær.

Hassan, som også går under navnet Sheikh Abu Yahia al-Libi, var en av fire arabiske terrormistenkte som rømte fra det amerikanske høysikkerhetsfengselet på hovedbasen Bagram i Afganistan.

RASERI: Det norske flagget ble brent utenfor vår ambassade i Damaskus, Syria tidligere i år som en reaksjon på publiseringen av Muhammed-karikaturene. Foto: Scanpix/Reuters
RASERI: Det norske flagget ble brent utenfor vår ambassade i Damaskus, Syria tidligere i år som en reaksjon på publiseringen av Muhammed-karikaturene. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Trussel-videoen er produsert av al-Sahab, en medieorganisasjon som står al-Qaida nær. Ifølge CNN er videoen produsert i februar i år, mens Muhammed-protestene var på det sterkeste, men skal altså ikke ha dukket opp på nettet før i går.

Lagt ut torsdag

Videoen ble lagt ut torsdag, tre uker etter at al-Qaida-lederen Osama bin Laden oppfordret til boikott av produkter fra USA og europeiske land som støttet Danmark i forbindelse med publiseringen av karikaturene av profeten Muhammed.

Trykkingen av tegningene førte til omfattende opptøyer i en rekke muslimske land i begynnelsen av året. Blant annet ble norske og danske ambassader angrepet i flere land.

Al-Qaida truer Norge
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling