Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaida ut mot Paven

Fortsetter krigen mot vesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går gikk al-Qaida i Irak ut mot pave Benedikt XVI og sa at krigen mot kristendommen og vesten vil fortsette til islam har verdensherredømme. Irans leder ba dessuten om at muslimene protesterer ytterligere mot Pavens kommentarer om islam.

Det hjalp lite at paven ba om unnskyldning for sine uttalelser i forrige uke. I en tale i forrige uke siterte paven en byzantinsk keiser som på 1400-tallet sa at profeten Muhammeds lære var ond og umenneskelig, og at Islam var en religion som ble spredd via vold.

I krig mot Islam

Ekstremister har siden den gang uttalt at pavens kommentarer er bevis for at vesten er i krig mot Islam.

Terrornettverket al-Qaida og deres allierte i Irak har sagt at muslimene skal seire og betegnet paven som tilbederen av korset.

- Du og vesten er dømt til undergang. Det kan du se etter nederlaget i Irak, Afghanistan og andre steder, skal terrornettverket ha sagt ifølge AP.

Kan ha blitt lurt

I Iran har leder Ayatollah Ali Khamenei brukt kommentarene til å be om økte protester mot USA. Han hevder at mens paven kan ha blitt lurt til å si det han sa, men at ordene gir vesten en anledning til å undertrykke muslimene ved å skildre dem som terrorister.

BA OM UNNSKYLDNING: Pave Benedikt XVI ba om unnskyldning for kommentarene om islam. Foto: EPA/Scanpix
BA OM UNNSKYLDNING: Pave Benedikt XVI ba om unnskyldning for kommentarene om islam. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Den som tjener på pavens kommentarer ved å drive sin egen arrogante politikk skal bli utsatt for angrep og protester, har Khamenei uttalt, ifølge AP.

Protestene mot paven har ikke nådd samme høyde som protestene mot Mohammed-karikaturene i vinter. Hittil har syv kirker på Vestbredden og Gazastripen blitt rammet av brannbomber, mens en nonne ble skutt og drept i Somalia.

image: Al-Qaida ut mot Paven