Al-Qaida vil ha spørsmål

Hvis du har spørsmål til al-Qaida, så kan du nå stille det til nestkommanderende Ayman al-Zawahiri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Al-Qaida har invitert journalister til å sende spørsmål til deres nestkommanderende Ayman al-Zawahiri, melder nyhetsbyrået AP

Dette er den første gangen terrornettverket har tilbud et intervju med en av sine toppledere siden terrorangrepet 11. september 2001.

Les alle sakene om al-Qaida her!

Invitasjonen ble publisert av Al-Sahab, terroristgruppens egen medieorganisasjon, på en islamsk nettside. AP skriver at al-Qaida den senere tiden har brukt stadig mer og mer sofistikerte metoder for å få fram sitt budskap. Al-Sahab publiserer flere og flere meldinger, og videoene deres blir stadig bedre produsert.

Al-Sahab har bedt om at spørsmålene må bli sendt inn «ordrett, uten forandringer eller tilføyelser, uansett om de er enige eller ikke». Videre skriver de at de vil ta imot spørsmål inntil 16. januar 2008. Deretter vil al-Zawahiri svare så mange han kan, så fort han har muligheten. Det står ikke om dette vil bli skriftlig eller via video.

Autensiteten til invitasjonen kunne i dag ikke bli bekreftet. Den er publisert med logoen til

Al-Sahab og bruker den grafiske stilen og kalligrafien som organisasjonen tradisjonelt bruker, sammen med et bilde av al-Zawahiri.

Sist mandag gikk Ayman al-Zawahiri ut i en videomelding og sa at britene har tapt krigen i Irak. Det at britene har overlevert sikkerhetsansvaret i Basra til irakerne, viser at opprøret i Irak lykkes, sa al-Qaidas nestleder i en video.

- OPPRØRERENE VANT: Sist mandag gikk Ayman al-Zawahiri ut i en videomelding og sa at britene har tapt krigen i Irak. Det at britene har overlevert sikkerhetsansvaret i Basra til irakerne, viser at opprøret i Irak lykkes, sa al-Qaidas nestleder i en video. Foto: SCANPIX
- OPPRØRERENE VANT: Sist mandag gikk Ayman al-Zawahiri ut i en videomelding og sa at britene har tapt krigen i Irak. Det at britene har overlevert sikkerhetsansvaret i Basra til irakerne, viser at opprøret i Irak lykkes, sa al-Qaidas nestleder i en video. Foto: SCANPIX Vis mer

- Rapportene fra Irak viser de hellige krigernes økte makt og de forverrede forholdene for amerikanerne. Og britenes avgjørelse om å flykte er tilstrekkelig bevis for dette, sa han videre.

Hva ville du spurt al-Qaida om?

Al-Qaida vil ha spørsmål
AL-SAHAB: Al-Qaida har den senere tiden brukt stadig mer og mer sofistikerte metoder for å få fram sitt budskap. Al-Sahab publiserer flere og flere meldinger, og videoene deres blir stadig bedre produsert.