ÉN AV TERROTMÅLENE : 10. september gikk en bombe av på et toalett i Hotel Jørgensen i København. Den skulle ha vært detonert i danske Jyllands-Postens lokaler, ifølge siktelsen. Flere steder i København skulle riktignok også være et mål, ifølge ny rapport. Foto: Brian Rasmussen / Scanpix.
ÉN AV TERROTMÅLENE : 10. september gikk en bombe av på et toalett i Hotel Jørgensen i København. Den skulle ha vært detonert i danske Jyllands-Postens lokaler, ifølge siktelsen. Flere steder i København skulle riktignok også være et mål, ifølge ny rapport. Foto: Brian Rasmussen / Scanpix.Vis mer

- Al-Qaida ville angripe København

Jyllands-Postens kontor skal ikke ha vært det eneste danske målet for en av verdens mest ettersøkte menn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jyllands-Postens kontor var ikke det eneste danske målet for en av verdens mest ettersøkte menn, islamisten Ilyas Kashmiri. København skulle også være mål for selvmordsangrep, ifølge en hemmelig rapport.

Rapporten er laget på bakgrunn av avhør av amerikansk-pakistaneren David Headley. Han sitter fengslet i Chicago, siktet for blant annet innblanding i et planlagt angrep mot Jyllands-Posten, skriver avisen tirsdag.

Headley er siket for å ha deltatt i forberedelsene av et angrep mot den danske avisen, men ble pågrepet av FBI før planene ble iverksatt.

Han har senere innrømmet å ha vært innblandet i terrorangrepene i Mumbai i India i 2008, der 166 mennesker ble drept.

Selvmordsvester og skisser
I mai 2009 møter Headley Kashmiri i Pakistan, i et hus fullt av selvmordsvester. Der diskuterer de angrep mot andre mål i København.

- Under møtet ble jeg bedt om å konsentrere meg om et angrep mot Danmark så fort som mulig, sier Headley i avhør, ifølge rapporten.

Da Headley ble pågrepet, var han i besittelse av skisser over blant annet Hovedbanegården, Rådhusplassen i København og Livgardens kaserner ved Rosenborg slott.

Også Sverige og Storbritannia
Dermed tyder det ifølge Jyllands-Posten på at truslene fra al-Qaida i Headley-saken er mer alvorlig enn først antatt.

Headley skal også ha forsøkt å rekruttere folk til angrep i Sverige og Storbritannia.

(NTB)