- Al-Qaidas gull til Sudan

Al-Qaida-nettverket og den afghanske Taliban-militsen har sendt flere ladninger med gull til Sudan i det siste, skriver Washington Post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gullet er fraktet sjøveien fra den pakistanske havnebyen Karachi til Iran eller De forente arabiske emirater, og derfra med fly til Sudans hovedstad Khartoum, ifølge avisens kilder, som er europeiske, pakistanske og amerikanske etterforskere.

Det er ikke klart hvor mye gull som er sendt til Sudan, men amerikanske og europeiske tjenestemenn sier det er snakk om betydelige kvanta. De mener dette viser at al-Qaida og Taliban fremdeles har solide finanser.

Sudan kan være valgt som oppbevaringssted fordi Osama bin Laden og andre i hans nettverk er kjent der fra før. Bin Laden bodde i Sudan fra 1991 til 1996, da han ble tvunget til å reise til Afghanistan.

En talsmann for Sudans ambassade i Washington sier han ikke har kjennskap til gulltransporten, og at Sudan ikke vil tillate at dette skjer.

Det internasjonale samfunnet har bare hatt beskjeden suksess med å sperre bankkonti og beslaglegge verdier tilhørende bin Laden og al-Qaida.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer