Al-Qaidas nestkommanderende muligens drept

Amerikansk luftangrep tok livet av 17 mennesker i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): CIA slo til mot et antatt al-Qaida-skjulested i tettstedet Damadola i Pakistan fredag, melder nyhetsbyrået Associated Press.

USA mener at al-Qaida-medlemmer av høy rang har holdt til i området de bombet i luftangrep, muligens også Osama Bin Ladens førsteløitnant, Ayman al-Zawahri.


Ingen kommentarer

Verken amerikanske eller pakistanske myndigheter har villet uttale seg om saken, men ifølge APs kilder i Pakistan skal det være femti prosent sjanse for at høytstående al-Qaida-medlemmer befant seg i området, som ligger omtrent 200 kilometer nordvest for hovestaden Islamabad, da luftangrepene tok til.

Ifølge vitner skal det ha blitt sendt ti missiler mot tre hus i området, og minst 17 personer skal være drept.


Terroristjakt

Fredagens angrep var fortsettelsen på en serie angrep på grensetraktene mellom Pakistan og Afghanistan den siste tida. Myndighetene har ikke villet uttale seg om noen av aksjonene, men spekulasjonene sier at islamistiske terrorceller som Taliban og al-Qaida.

Ayman al-Zawahri har levd i skjul siden amerikanernes første aksjoner etter 11. september 2001, men har til stadighet dukket opp på blant annet videoopptak.

Han bekreftet i fjor at det var hans gruppe som sto bak terrorangrepet på London.

DREPT: Ayman al-Zawahri (til venstre) er Osama Bin Ladens nestkommanderende. Mannen som tok på seg skylda for terrorangrepet i London i fjor, antas å ha blitt drept i et amerikansk luftangrep fredag. Her sammen med Bin Laden i et opptak TV-kanalen Al-Jazeera sendte i 2002.