Al-Qaidas nestleder håner USA i ny video

- De sier de er sterkest, men taper i Afghanistan og Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Al Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri håner USA i en ny video. Han sier amerikanerne lider nederlag i Afghanistan og Irak.

- Det de hevder er den sterkeste makten i verdenshistorien lider nederlag for den muslimske jihad-avantgarden, seks år etter de to angrepene på New York og Washington, sier al-Zawahri i opptaket.

Videoen ble offentliggjort i dag og er en 80 minutter lang video i dokumentarstil og en skrytehistorie om al Qaidas aktiviteter i forskjellige land og områder, blant annet Irak, Afghanistan, Somalia og Nord-Afrika.

I tillegg til al-Zawaris uttalelser inneholder videoen også lydopptak av Osama bin Laden, men det er ifølge AP foreløpig ikke kjent om disse er nye.

De fleste al Qaida-videoer inneholder gamle videoklipp eller taler, og denne videoen begynner med et lydopptak fra ett av flyene som ble kapret 11. september 2001.

«Ikke rør dere. Alt skal gå bra. Hvis du prøver å røre deg vil du sette både deg og flyet i fare. Bare hold dere i ro», er ordene som åpner dagens video. Det er opptak fra American airlines 11, og hva flykaprer Mohammed Attas sa til passasjerene før flyet krasjet inn i World trade center.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer