Al-Qaidas nestleder håner USA i ny video

- De sier de er sterkest, men taper i Afghanistan og Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Al Qaidas nestleder Ayman al-Zawahri håner USA i en ny video. Han sier amerikanerne lider nederlag i Afghanistan og Irak.

- Det de hevder er den sterkeste makten i verdenshistorien lider nederlag for den muslimske jihad-avantgarden, seks år etter de to angrepene på New York og Washington, sier al-Zawahri i opptaket.

Videoen ble offentliggjort i dag og er en 80 minutter lang video i dokumentarstil og en skrytehistorie om al Qaidas aktiviteter i forskjellige land og områder, blant annet Irak, Afghanistan, Somalia og Nord-Afrika.

I tillegg til al-Zawaris uttalelser inneholder videoen også lydopptak av Osama bin Laden, men det er ifølge AP foreløpig ikke kjent om disse er nye.

De fleste al Qaida-videoer inneholder gamle videoklipp eller taler, og denne videoen begynner med et lydopptak fra ett av flyene som ble kapret 11. september 2001.

«Ikke rør dere. Alt skal gå bra. Hvis du prøver å røre deg vil du sette både deg og flyet i fare. Bare hold dere i ro», er ordene som åpner dagens video. Det er opptak fra American airlines 11, og hva flykaprer Mohammed Attas sa til passasjerene før flyet krasjet inn i World trade center.

Videoen er den siste i rekken av utspill fra al Qaida, og kommer knappe to uker etter at Osama bin Laden ba amerikanere bli muslimer eller dø

NY VIDEO: Ayman al-Zawari, nestleder i al Qaida, håner USA i en 80 minutters video som ble publisert i dag. Arkivfoto: AP/B.K.Bangash/SCANPIX
NY VIDEO: Ayman al-Zawari, nestleder i al Qaida, håner USA i en 80 minutters video som ble publisert i dag. Arkivfoto: AP/B.K.Bangash/SCANPIX Vis mer