Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Qaidas nestleder spår Obamas død

Sier islamister verden over vil gå sammen om å felle USAs president Barack Obama.

AL-QAIDA-VIDEO: Nestkommanderende i al-Qaida Ayman al-Zawahiri truer Barack Obama i en video som markere årsdagen til terrorangrepet 11. september. Foto: EPA/SITE INSTITUTE/Scanpix
AL-QAIDA-VIDEO: Nestkommanderende i al-Qaida Ayman al-Zawahiri truer Barack Obama i en video som markere årsdagen til terrorangrepet 11. september. Foto: EPA/SITE INSTITUTE/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Terrornettverket al-Qaidas nestkommanderende Ayman al-Zawahiri spår at islamister verden over vil gå sammen om å felle USAs president Barack Obama. Obamas liv kan snart være over, sier han.

Zawahiri dukket tirsdag opp på et nesten to timer langt videoopptak med tittelen «Vesten og den mørke tunnelen». Han og andre ledere for al-Qaida snakker her om hendelser i verden det siste året, som finanskrisen og valget av Obama til president.


- Hvis Gud vil, kommer det muslimske folket til å gjøre slutt på ditt liv, sier Zawahiri med adresse til Obama. Al-Qaidas toppleder Osama bin Laden har tidligere kommet med sitt eget budskap for å markere årsdagen for terrorangrepene mot USA 11. september 2001.


Zawahiri var noe forsinket med sitt budskap, for videoopptaket der han setter fram sine uttalelser ble først snappet opp av det amerikanske SITE-instituttet tirsdag. SITE har til oppgave å overvåke terrorvirksomhet på det globale plan.


Lederne for al-Qaida, som antas å stå bak terrorangrepene mot New York og Washington i 2001, måtte gå under jorda etter den USA-ledede invasjonen av Afghanistan i 2001. Men bin Laden og Zawahiri sender fra tid til annen ut lyd- og videoopptak.


(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling