Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

al-Qaidatopper i Iran

Iran innrømmer at de har flere al-Qaidamedlemmer i landet. Spørsmålet er om de planlegger nye terrorangrep derfra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iranske ledere skal ha innrømmet at det befinner seg flere al-Qaida-medlemmer i landet. De hevder at medlemmene av nettverket sitter i varetekt, men at de ikke kjenner deres identitet, melder CNN. Iran har tidligere benektet at de har folk fra bin Ladens terrorbevegelse innenfor landegrensene.

USA mener det viktigste spørsmålet er hvorvidt fangene har tillatelse til å kommunisere med andre og motta besøk. I så fall er det ikke varetekt, men en trygg havn, hevder en anonym etteretningskilde til CNN.

Opplysningene kom fram under et møte mellom Afghanistans seks naboland i går. USA hadde planlagt å sende representanter til møtet, men lot være på grunn av terrorfrykt.

Ifølge CNNs etterretningskilder skal Saif Al Adel være en av al-Qaida-medlemmene i Iran. Adel regnes som terrornettverkets øverste planlegger og tredjemann i kommandorekka. Han skal blant annet ha vært involvert i det siste bombeangrepet i Riyadh hvor 25 mennesker ble drept.

JAGET: al-Qaidas nr. 3 er etterlyst over hele verden, men gjemmer seg kanskje i Iran.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media