- Al-Sadr går med på våpenhvile

Den radikale sjialederen Moqtada al-Sadr skal ha gått med på en våpenhvile i tre irakiske byer, opplyser amerikanske tjenestemenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Al-Sadrs Mehdi-milits har slåss mot okkupasjonsstyrken i Najaf, Karbala og Kufa. Sjialederen gikk med på våpenhvilen under forhandlinger med et råd av muslimske geistlige.

- De ser ut til å ha løst situasjonen i Najaf, Karbala og Kufa på en fredelig måte, sier en framstående tjenestemann i Washington til nyhetsbyrået AFP.

- Dette er en viktig hendelse, legger han til.

Stanse angrep

Ifølge tjenestemannen innebærer avtalen at al-Sadr beordrer sine væpnede tilhengere til å stanse angrepene mot amerikanske soldater og til trekke seg ut av offentlige bygninger i de tre byene. Avtalen åpner også angivelig for at militsmedlemmer som mistenkes i forbindelse med drapet på en av Moqtada al-Sadrs rivaler, blir utlevert.

Detaljene i våpenhvileavtalen, som ble inngått sent onsdag kveld, vil bli kunngjort i Bagdad torsdag.

Alliert arrestert

I Najaf ble en av Moqtada al-Sadrs nøkkelallierte arrestert av amerikanske styrker onsdag.

- De amerikanske styrkene arresterte onsdag Riyad al-Noury, som er Moqtada al-Sadrs svoger og nærmeste medhjelper, sa talsmann for al-Sadr, Fuad Al-Turfi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.