Al Sattar ville booke om flybilletten etter å ha mistet hele familien sin i dødsbrann

Ryanair avviste den gråtende familiefaren og ba ham i stedet om å kjøpe ny billett til 1500 kroner.

I SORG: Muhammad Taufiq Al Sattar mistet hele familien sin i en dødsbrann i Leicester. Da han skulle komme seg raskest mulig hjem, møtte han imidlertid ingen forståelse hos Ryanair, som ba ham om å kjøpe ny billett til full pris - selv om han hadde billett til et seinere fly. Foto: Matthew Cooper / Pa Photos / NTB Scanpix
I SORG: Muhammad Taufiq Al Sattar mistet hele familien sin i en dødsbrann i Leicester. Da han skulle komme seg raskest mulig hjem, møtte han imidlertid ingen forståelse hos Ryanair, som ba ham om å kjøpe ny billett til full pris - selv om han hadde billett til et seinere fly. Foto: Matthew Cooper / Pa Photos / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Muhammad Taufiq Al Sattar fikk forrige fredag en telefon fra politiet i Leicester som fortalte ham at hele familien hans var utslettet i en brann.

Den Dublin-baserte hjernekirurgen mistet kona og tre barn i brannen og ønsket naturlig nok og komme seg hjem så fort som mulig.

Vanligvis ville Al Sattar fly hjem fredag ettermiddag for å være hjemme med familien i helgen. Han møtte derfor opp på flyplassen for å booke om billetten til første fly.

Ryanair: - Det vil koste ... I skranken hos Ryanair ble han imidlertid møtt med et iskaldt «nei».

- Jeg ønsker ikke å gjøre noe stort nummer ut av det, men jeg sto og gråt i skranken og prøvde å forklare hvorfor jeg måtte hjem så raskt som overhodet mulig. Jeg fikk beskjed om at det ville koste meg 160 pund.

- Jeg ble helt sjokkert over at de krevde penger av meg for å booke om billetten. Jeg trodde at de ville vise større forståelse etter at jeg mistet hele familien min og allerede hadde betalt for én billett, sier Al Sattar til BBC.

I dag har Ryanair gått ut og beklaget oppførselen Muhammad Taufiq Al Sattar ble møtt med i Dublin. Flygiganten sier videre at de kommer til å refundere beløpet den sørgende familiefaren måtte ut med, opplyste Michael O'Leary på en pressekonferanse.

- Vi ønsker å fjerne de tingene som helt unødvendig irriterer folk, sa Ryanair-sjef Michael O'Leary på et pressetreff i dag, ifølge Reuters.

- Kundebehandling trenger ikke å kote mye penger. Dette er noe vi kommer til å ta tak i det neste året, sa den mektige Ryanair-sjefen videre.
Fem pågrepet for dødsbrann Hjernekirurgen mistet kona Shehnila (47), sønnene Jamal (15) og Bilal (17), samt datteren Zainab (19) i brannen i Wood Hill i Leicester. Den tragiske brannen var påsatt og politiet i Leicester har pågrepet fem personer mistenkt for mordbrann.

Al Sattar-familiens hus skal ha blitt påsatt i et lokalt hevnangrep, uten at familien skal ha hatt noe med saken å gjøre. Det er foreløpig usikkerhet rundt motivet, men det kan være snakk om at en misforståelse førte til at familien ble drept.

- Jeg savner den vakre kona og de tre vakre barna mine mine dypt. Det som har skjedd har skjedd og ingen ting kan gjøre om på det, men jeg håper at de skyldige blir tatt og at ingen familie i framtida vil oppleve dette, uttalte Muhammad Taufiq Al Sattar på en pressekonferanse utenfor den lokale moskeen.