VOLDSOM AKSJON:  En somalisk regjeringssoldat bærer militærstøvlene til en av kollegene sine, som ble drept da al-Shabaab angrep landets parlament i dag. Foto: Feisal Omar/Reuters/Scanpix
VOLDSOM AKSJON: En somalisk regjeringssoldat bærer militærstøvlene til en av kollegene sine, som ble drept da al-Shabaab angrep landets parlament i dag. Foto: Feisal Omar/Reuters/ScanpixVis mer

Al-Shabaab angrep parlamentet i Somalia

Minst sju personer drept i Mogadishu.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den væpnede somaliske gruppa al-Shabaab angrep det somaliske parlamentet i hovedstaden Mogadishu i dag, melder Al Jazeera. Først eksploderte en bilbombe like utenfor portene inn til parlamentet. Deretter stormet en rekke væpnede menn landets lovgivende forsamling.

Minst sju personer ble drept.

Angrepet pågikk i hele fire timer, før somaliske styrker med bistand fra Den afrikanske unionens militære klarte å få kontroll over området. Vitner forteller Al Jazeera at sju personer er drept.

- Det såkalte somaliske parlamentet er en militærsone. Våre soldater kom for å utføre en hellig operasjon, melder al-Shabaabs militærtalsmann Abdulaziz Abu Musab.

Den somalisk politimannen Farah Hussein sier følgende til Al Jazeera: «En bilbombe eksploderte ved porten til parlamentbygningen - så kom en selvmordsaksjon. Hittil har vi fått bekreftet at fire politipersoner er drept».

Forkastelig Somalias statsminister Abdiweli Ahmed er ikke nådig i sine uttalelser:

- Terroristene nok en gang viser at de kjemper mot alle somaliere, ved å drepe uskyldige brødre og søstre. Disse feige og forkastelige handlingene er ikke forenelig med islam. Dette angrepet vil ikke hindre Somalias regjering i å fortsette kampen med å bli ødelegge for terroristene og bygge et fredfylt Somalia der terrorister aldri vil få kontroll.

Parlamentsbygningen ligger rundt 300 meter fra presidentpalasset i Somalia.

Al-Shabaab-gruppa, som har bånd til al-Qaida, ble tvunget ut av Mogadisho for rundt to år siden, men angriper stadig mål i hovedstaden. Det var også al-Shabaab som stod bak terrorrangrepet på Westgate-shoppingsenteret i Kenya i fjor.

Brende fordømmer Utenriksminister Børge Brende (H) fordømmer på det sterkeste angrepet mot Somalias nasjonalforsamling, der minst ti mennesker ble drept.

- Parlamentarikerne har i oppgave å skape et fredelig, stabilt og demokratisk Somalia. Mine tanker går i dag først og fremst til de pårørende, sier Brende.