Al-Shabaab angrep parlamentet i Somalia

Minst sju personer drept i Mogadishu.

VOLDSOM AKSJON:  En somalisk regjeringssoldat bærer militærstøvlene til en av kollegene sine, som ble drept da al-Shabaab angrep landets parlament i dag. Foto: Feisal Omar/Reuters/Scanpix
VOLDSOM AKSJON: En somalisk regjeringssoldat bærer militærstøvlene til en av kollegene sine, som ble drept da al-Shabaab angrep landets parlament i dag. Foto: Feisal Omar/Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den væpnede somaliske gruppa al-Shabaab angrep det somaliske parlamentet i hovedstaden Mogadishu i dag, melder Al Jazeera. Først eksploderte en bilbombe like utenfor portene inn til parlamentet. Deretter stormet en rekke væpnede menn landets lovgivende forsamling.

Minst sju personer ble drept.

Angrepet pågikk i hele fire timer, før somaliske styrker med bistand fra Den afrikanske unionens militære klarte å få kontroll over området. Vitner forteller Al Jazeera at sju personer er drept.

- Det såkalte somaliske parlamentet er en militærsone. Våre soldater kom for å utføre en hellig operasjon, melder al-Shabaabs militærtalsmann Abdulaziz Abu Musab.

Den somalisk politimannen Farah Hussein sier følgende til Al Jazeera: «En bilbombe eksploderte ved porten til parlamentbygningen - så kom en selvmordsaksjon. Hittil har vi fått bekreftet at fire politipersoner er drept».

Forkastelig Somalias statsminister Abdiweli Ahmed er ikke nådig i sine uttalelser:

- Terroristene nok en gang viser at de kjemper mot alle somaliere, ved å drepe uskyldige brødre og søstre. Disse feige og forkastelige handlingene er ikke forenelig med islam. Dette angrepet vil ikke hindre Somalias regjering i å fortsette kampen med å bli ødelegge for terroristene og bygge et fredfylt Somalia der terrorister aldri vil få kontroll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer