Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Shabaab varsler nye angrep i Kenya, hevder å stå bak ny massakre

Minst 36 drept i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den somaliske opprørsgruppa al-Shabaab sier den står bak massakren i Kenya tirsdag, der minst 36 arbeidere ble drept. Angrepet vil bli fulgt av nye aksjoner, varsler gruppa.

I en kunngjøring hevder al-Shabaab at det var deres Saleh Nabhan-brigade som angrep et steinbrudd utenfor byen Mandera helt nordøst i Kenya, tett ved grensa til Somalia, ved midnattstider natt til tirsdag. Ifølge Røde Kors ble minst 36 arbeidere drept.

Gruppa lover også nye angrep og sier den vil være «kompromissløs, ubøyelig og nådeløs» i sin kamp mot Kenya, som den hevder okkuperer muslimsk land.

- Dette siste angrepet er en del av en serie angrep som er planlagt og utført av hellige krigere som et svar på Kenyas okkupasjon av muslimsk land og deres pågående grusomheter, som luftangrep mot muslimer i Somalia, heter det i kunngjøringen.

Angrepet natt til tirsdag fant sted i nærheten av stedet der militante islamister i forrige måned stanset en buss og drepte 28 passasjerer som ikke var muslimer.

Al-Shabaab sier den står bak også denne massakren, som skal ha vært en hevn for flere politiaksjoner mot moskeer i Mombasa tidligere i år.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling