Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Al-Shabaab vil sende krigere til Jemen

For å bistå al-Qaida i kampen mot regjeringsstyrker.

KAMPER: Dette bildet skal vise jeminittiske stryker i kamper med al-qaida-grupperinger. Foto: AP Photo/Yemeni Army/Scanpix
KAMPER: Dette bildet skal vise jeminittiske stryker i kamper med al-qaida-grupperinger. Foto: AP Photo/Yemeni Army/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den somaliske islamistmilitsen Al-Shabaab sier at de vil sende krigere til Jemen for å bistå al-Qaida i kampen mot regjeringsstyrker.


Sheikh Mukhtar Robow Abu Mansour, en høytstående leder av Al-Shabaab, kunngjorde militsens planer da han presenterte flere hundre nye krigere nord i Somalias hovedstad Mogadishu fredag.

- Vi sier til våre muslimske brødre i Jemen at vi vil krysse havet som skiller oss og hjelpe dere i kampen mot Guds fiender, sa Abu Mansour.

- I dag ser dere hva som skjer i Jemen. Guds fiender knuser deres muslimske brødre. Jeg oppfordrer alle unge menn i arabiske land til å slutte seg til kampene i Jemen, understreket han overfor de nye Al-Shabaab-medlemmene.

Jemenittiske styrker innledet en offensiv mot angivelige al-Qaida-grupper rundt hovedstaden Sana tidlig i desember. Så langt er om lag 60 al-Qaida-medlemmer drept i kampene.

Storbritannias statsminister Gordon Brown inviterer samtidig til et møte for å motarbeide radikaliseringen i Jemen.

Brown opplyser at møtet vil bli holdt 28. januar i London, parallelt med en internasjonal konferanse om Afghanistan.

En av årsakene til møtet er forsøket på å sprenge en bombe om bord på et fly som skulle fra Amsterdam til Detroit 25. desember. Mannen som er siktet for bombeforsøket, nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab, oppholdt seg i Jemen i ukene før han satte seg på flyet til USA.

(NTB)