TWITTER: Dette er ett av bildene al-Shabab publiserte på sin Twitter-konto den 14. januar i år. Det viser våpen og utstyr som tilhørte franske soldater som de skal ha drept. Foto: EPA/HO/NTBScanpix
TWITTER: Dette er ett av bildene al-Shabab publiserte på sin Twitter-konto den 14. januar i år. Det viser våpen og utstyr som tilhørte franske soldater som de skal ha drept. Foto: EPA/HO/NTBScanpixVis mer

Al-Shababs Twitter-konto er stengt etter trusler om drepe gisler

Annonserte også at de hadde drept fransk gissel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Twitter-kontoen til den somaliske militante gruppen al-Shabab har blitt stengt, etter at de truet med å drepe kenyanske gisler, melder BBC.

Al-Shabab, som blir knyttet til Al Qaida, opprettet sin Twitter-konto i desember 2011, etter at kenyanske styrker gikk inn i Somalia for å kjempe mot gruppa.

Drepte fransk gissel Tidligere denne måneden brukte de militante somalierne det sosiale mediet til å si at de ville drepe et franskt gissel, og senere opplyste de om at drapet var gjennomført.

Franskmannen ble kidnappet sommeren 2009.

Twitter sier til BBC at de ikke vil kommentere stengingen av kontoen, men reglene for nettstedet sier at voldstrussler ikke er lov.

Truet Kenya Onsdag ble det publisert en video på al-Shababs konto, der de viste to sivile kenyanere, som blir holdt som gisler i Somalia.

De fortalte, rettet til mot kenyanske myndighetene, at livene til gislene er i fare om de ikke slapp fri alle muslimene som er arrestert på grunn av «såkalte terrorist-anklager» i Kenya, ifølge Reuters.

Al-Shabab har blitt tvunget ut av de store byene i Somalia de siste 18 månedene, men de kontrollerer fremdeles deler av landet sør og sentralt i Somalia.

STENGT: Slik ser det ut når du prøver å gå inn på al-Shababs Twitter-konto. Skjermdump: Twitter
STENGT: Slik ser det ut når du prøver å gå inn på al-Shababs Twitter-konto. Skjermdump: Twitter Vis mer